Toronto bezienswaardigheden

Aan Toronto bezienswaardigheden geen gebrek. De stad staat bekend om z’n iconische skyline, gezien vanaf het grote Lake Ontario. Maar als je inzoomt in de richting van de stad, dan ontdek je dat er uiteraard niet alleen op en rond het water prachtige dingen te zien zijn. Ook in Toronto zelf zijn tientallen hoogtepunten die het bezoeken en bekijken waard zijn.

Uit welke windrichting je de stad ook nadert, in geen enkel opzicht kun je er omheen: de CN Tower. Deze 553 meter hoge toren was zelf enige tijd het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. In de lijst met Toronto bezienswaardigheden staat deze wolkenkrabber dan ook met stip op 1. Het uitkijkplatform is één van de populairste attractie in de stad. Andere bezienswaardigheden in Toronto zijn de Toronto Islands, het kasteel Casa Loma, de Toronto Zoo en St. Lawrence Market. Ook buiten de stad heeft Toronto een publiekstrekker. De bekendste watervallen ter wereld, de Niagara Falls, worden vaak in één adem met de grootste stad van Canada genoemd.

Meer Toronto bezienswaardigheden

Hieronder zie je een uitgebreid overzicht met Toronto bezienswaardigheden. Maar naast deze highlights is er nog veel meer te doen in Toronto. Uiteraard hebben we op VisitToronto.nl ook meer aandacht voor de beste musea, de leukste wijken en buurten, de mooiste stranden en het bezoeken van sportwedstrijden in Toronto.