Auto huren Toronto

auto huren torontoVeel bezienswaardigheden in Toronto bevinden zich op loopafstand van elkaar. En als je naar een highlight wilt die niet om de hoek ligt, dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor het prima openbaar vervoer. Blijf je alleen in de stad zelf, dan moet je je afvragen of een auto huren Toronto noodzakelijk is. Is Toronto echter onderdeel van een langere reis door Canada (of de Verenigde Staten), dan kun je kiezen uit verschillende autoverhuurbedrijven.

Maak je een rondreis vanuit Toronto, dan is het logisch dat je meteen op het vliegveld al een huurauto ophaalt. Of anders elders in de stad. Er zijn namelijk meerdere verhuurlocaties in Toronto. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je een hotel in Toronto boekt, die de beschikking heeft over parkeergelegenheid. Parkeren in de stad, zeker in Downtown, is niet goedkoop.

Bekijk de beste deals

Auto huren Toronto Pearson Airport

huurauto torontoDe meeste reizigers zetten voor het eerst voet op de grond op Toronto’s internationale luchthaven Pearson. Meteen een huurauto op het vliegveld opalen is dan ook de eenvoudigste optie. Rond Pearson Airport zijn namelijk meerdere verhuurders te vinden. Zo hebben alle grote ketens hebben hier een vestiging. Denk aan autoverhuurders als Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National en Thrifty.

Op de luchthaven van Toronto heeft ieder verhuurbedrijf zijn eigen kantoortje. Heb je vooraf online nog geen auto gehuurd, dan kun je dat hier alsnog doen. Je vindt de balies van de verhuurbedrijven op de eerste verdieping van de parkeergarage, die bereikbaar is vanuit Terminal 1 en 3. Pas alleen wel op dat vrijwel alle bedrijven er alles aan doen om je verschillende extra’s aan te smeren. Van verzekeringen en het gebruik van navigatie tot een grotere categorie huurauto, een zogenaamde upgrade.

Naar autoverhuur op vliegveld Toronto

Alle grote autoverhuurders op Toronto Pearson Airport bevinden zich direct op het vliegveld zelf. Op loopafstand dus, aangrenzend aan de aankomsthal. Wandel na aankomst naar de parkeergarages, die bereikbaar zijn vanuit Terminal 1 en 3. Door middel van bordjes met de tekst ‘rental cars’ word je de juiste kant op verwezen. Op de eerste verdieping van de parkeergarage vind je tevens de balies van alle bekende autoverhuurders. Zij vertellen je vanwaar je je huurauto kunt meenemen.

Tip: huurauto Toronto online reserveren

Je kunt ervoor kiezen om ter plaatse een huurauto Toronto te reserveren. Maar waarschijnlijk heb je na een lange vlucht geen zin om te prijzen tussen de autoverhuurders te vergelijken. Laat staan dat je de discussie aan wilt gaan met de medewerker over welke verzekering je wel en niet neemt. Bespaar je dit gedoe ter plaatse in Toronto en reserveer online al een auto. Zo kun je in alle rust de tarieven en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse aanbieder Sunny Cars, die de tarieven van alle aanbieders toont. Daarnaast geldt: hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Bekijk de beste deals

toronto auto huren