Stranden in Toronto

Het grote voordeel van een bezoek aan Toronto in de lente- of zomermaanden? Dat je een stedentrip aan de grootste stad van Canada kunt combineren met een middagje strand. Toronto ligt namelijk aan de voet van Lake Ontario. Langs dit meer, dat vanwege z’n formaat ook wel als een zee aanvoelt, zijn meerdere zandstranden gelegen. Puntje van aandacht: voordat je je handdoekje uitlegt op een strand is het aan te raden rekening te houden met de beste reistijd voor Toronto.

Toronto bezit zowel aangelegde stadsstranden, waar locals graag komen voor een hapje en een drankje, als natuurlijke langgerekte zandstranden waar je een frisse duik kunt nemen (zichtbaar aan de blauwe vlag). Veel stranden in Toronto bezitten voldoende faciliteiten, zoals toiletten, verkoop van eten en drinken, verhuur van strandbedden en in sommige gevallen ook een lifeguard om een oogje in het zeil te houden.

Mooiste stranden Toronto

Het mooiste strand van Toronto is uiteraard afhankelijk van je wensen en gezelschap. Het prettige aan Toronto is dat je voor een prettig zandstrand helemaal niet ver hoeft te reizen. Sommige stranden bevinden zich in of direct aan de rand van Downtown. Leuk om te doen is om een dagje strand te combineren met een bezoek aan de Toronto Islands, waar je ook grote en kleine strandjes vindt.