Musea in Toronto

Toronto barst van de interessante musea. Met uiteenlopende onderwerpen en tentoonstellingen. Van kunst tot sport. Het bekendste museum in Toronto is het Royal Ontario Museum en eigenlijk een must see als je deze prachtige stad bezoekt. Het heeft dan ook niet voor niets een plekje in de top 10 voor Toronto. Naast kunst richt dit indrukwekkende museum, dat zich in een architectonisch hoogstandje bevindt, zich op (bijna) alle wereldculturen en natuurlijke historie.

Leuk museum Toronto

Naast het Royal Ontario Museum zijn er nog veel meer geweldige musea in Toronto. Kunst in overvloed. Bijvoorbeeld in het Art Gallery of Ontario. Voor hedendaagse en moderne kunst ga je naar het Museum of Contemporary Art. In het Aga Khan Museum, dat zich in een prachtig gebouw bevindt, kun je kunst uit de islamistische wereld bewonderen.

Ben je een liefhebber van sport, dan mag je het Hockey Hall of Fame niet overslaan. Dit museum staat volledig in het teken van ijshockey, Canada’s nationale sport. Kun jij geen genoeg krijgen van sneakers en schoenen, wandel dan snel naar het Bata Shoe Museum, waar meer dan 13.000 schoenen tentoongesteld staan. Ga je met kinderen naar Toronto op vakantie? Leuk voor jong en oud is het Ontario Science Centre.