Tijdsverschil en tijd Toronto

In welk seizoen je ook naar Toronto gaat, in alle jaargetijden is er sprake van tijdsverschil met het thuisfront. Dus of je nu in de winter, lente, zomer of herfst naar Canada gaat, kijk in alle gevallen eerst even wat het tijdsverschil Toronto-Amsterdam is. En check voordat je in het vliegtuig stapt even wat de huidige tijd in de grootste stad van Canada is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is de tijd in Toronto?

Hoe laat is het in Toronto? Je bent niet de enige als je zegt dat je altijd hoofdbrekens krijgt van het omrekenen tussen de verschillende tijdzones. Een handig ezelsbruggetje: als we in Nederland al aan het avondeten zitten, dan zijn ze in Toronto pas aan de lunch toe. Hieronder de huidige lokale tijd in Toronto om het nog makkelijker te maken.

De lokale tijd in Toronto:

De huidige datum in Toronto:

Tijdsverschil Toronto en Amsterdam

In Toronto is het 6 uur vroeger dan in Amsterdam. Toronto bevindt zich in de tijdzone Eastern Standard Time (EST). Net als in Nederland en België wordt de klok in het voorjaar een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Dat gebeurt in Toronto en Nederland echter niet op dezelfde dag, waardoor er zowel tijdens de zomer- als wintertijd een periode slechts 5 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Tijdens de zomertijd, de beste reistijd voor Toronto, bevindt de stad zich in tijdzone UTC -4. De klok gaat in Toronto op de tweede zondag van maart een uur vooruit. In Nederland gebeurt dat pas op de laatste zondag van maart. Daardoor is deze twee weken sprake van slechts 5 uur tijdsverschil.

Wintertijd
Gedurende de wintertijd, als het klimaat in Toronto streng genoemd kan worden, bevindt de stad zich in tijdzone UTC -5. De inwoners van Toronto zetten op de eerste zondag van november de klok een uur achteruit gezet. Dat gebeurt in Nederland al op de laatste zondag in oktober. Dat betekent dat er deze week 5 uur tijdsverschil is.

tijdsverschil toronto

Reizen tussen de tijdzones

Vlieg je van Amsterdam naar Toronto, of terug, dan kun je last krijgen van een jetlag. Over het algemeen wordt ervaren dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. In het geval van een vakantie in Toronto heb je dus vooral op de terugreis moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Deze 10 tips kunnen je helpen bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren