Praktische informatie Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en is gelegen in het zuidoosten van het land. Hoewel het by far de grootste stad van het land is, is het niet de hoofdstad van Canada. Dat is namelijk Ottawa. Wel is Toronto de hoofdstad van de staat Ontario. In de stad wonen ongeveer 3 miljoen mensen, waarmee het één van de grootste steden van Noord-Amerika is. In de hele agglomeratie wonen ongeveer 6 miljoen mensen.

Over Toronto, Ontario

Toronto is het economische centrum van het land. De Toronto Stock Exchange is de zevende aandelenbeurs van de wereld. Dat zie je terug in de vele hoogbouw in het Financial District in Downtown Toronto. Ondanks die indrukwekkende skyline wordt Toronto gezien als één van de meest leefbare steden ter wereld. Dat heeft het te danken aan de hoge welvaart van de Torontonians, zoals de inwoners worden genoemd, en de milieuvriendelijkheid. Daarnaast zijn de misdaadcijfers laag.

Met Toronto Pearson International Airport bezit de stad een groot internationaal vliegveld en belangrijke hub voor reizigers vanuit Europa. Hoewel de stad niet aan zee ligt, heeft het met Lake Ontario (onderdeel van de Great Lakes) meer dan genoeg kustlijn. Grote vrachtschepen kunnen via de Saint Lawrence Seaway ook de Atlantische Oceaan bereiken.