Rondreis Toronto: de mooiste routes

Toronto ligt in het zuidoosten van Canada, in de provincie Ontario. Voor veel mensen is de grootste stad van Canada het start- of eindpunt van een rondreis Toronto. Voor een reis door Oost-Canada, of zelfs in combinatie met het noordoosten van de Verenigde Staten, is deze stad een uitstekende uitvalsbasis. Toronto ligt immers slechts op een uurtje rijden van de grens.

Voordat je het land verder gaat verkennen, bewonder je natuurlijk eerst Canada’s grootste stad. Het aantal bezienswaardigheden in Toronto is overweldigend. Het komt dus neer op keuzes maken. Daarna is het de hoogste tijd om kilometers te maken. De wegen in Canada zijn breed en buiten de grote steden valt het met de drukte op de weg mee. Erg geschikt dus voor een rondreis Toronto, of je nu gebruik maakt van een huurauto of camper.

Ideeën voor een fly & drive rondreis Toronto

Nadat je Toronto’s finest hebt bewonderd is het dus de hoogste tijd om Canada, eventueel in combinatie met Noordoost-Amerika, te ontdekken. In het oosten van Canada liggen de highlights gelukkig niet ver uit elkaar. Of het nu gaat om nationale parken, of om steden als Montreal, Ottawa (de hoofdstad van Canada) en Quebec. Stippel dus je mooiste route uit of kies voor één van de Toronto rondreizen van de reisorganisaties.

Tip!

Naast onderstaande routes voor een Toronto rondreis zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Duik bijvoorbeeld nog verder de natuur van Ontario en Quebec in, of boek juist een korte combinatiereis met New York. De beschreven routes hieronder zijn de populairste vanuit Toronto. Bekijk alle opties bij de reisorganisaties.