Beste reistijd Toronto

beste reistijd torontoBen je al een beetje aan het warmlopen voor de pracht en praal van Toronto? Dan is het tijd om te bepalen in welke periode je het beste naar Toronto op vakantie kunt. Wat is de beste reistijd voor Toronto, is dan ook één van de eerste vragen die je stelt als je een reis aan het plannen bent.

Uiteraard hangt het één en ander af van het doel van je verblijf. Ga je bijvoorbeeld voor een bepaalde sport in Toronto, kijk dan naar het speelschema voor de juiste reisdata. Die verschilt namelijk per sport. Of wil je juist in een zo goedkoop mogelijke periode op vakantie? In dat laatste geval is de periode tussen oktober en april waarschijnlijk de beste. De hotelprijzen liggen dan lager en veel maatschappijen stunten deze periode met gunstige tarieven voor vliegtickets naar Toronto.

Beste reistijd Toronto: mei tot september

Los van het doel van je reis, is mei tot en met september de beste reistijd voor Toronto. De temperatuur is met ongeveer 20 graden in mei tot bijna 30 graden in juli dan erg aangenaam in dit deel van de Canada. Vooral in juli en augustus, als het klimaat en weer in Toronto aangenaam is, reizen veel mensen naar het oosten van Canada. De hotelprijzen liggen in deze maanden vanzelfsprekend wel op het hoogste niveau.

Waar de wintermaanden in Toronto erg koud kunnen zijn, met een snijdende wind vanaf het Ontariomeer, daar komen de Torontonians in de lente juist massaal naar buiten. De vele stranden in en rond de stad worden dan logischerwijs massaal opgezocht. Vooral tussen juni en augustus, maar tot september blijft de temperatuur erg aangenaam in Zuidoost-Canada. De inwoners genieten deze periode dan ook volop van het heerlijke weer. Hoe kan het ook anders in één van de meest leefbare steden ter wereld.

Tip: mei, juni en september

De beste reistijd Toronto is dus tussen mei en september, als de temperatuur oploopt tot een temperatuur van ongeveer 30 graden. Wil je echter de drukste periode vermijden, en niet de hoofdprijs betalen bij de hotels in Toronto? Ga dan niet in de maanden juli en augustus. In mei, juni en september geniet je van veel zonuren, maar hebben de gezinnen met kinderen nog geen vakantie, waardoor er nog geen topdrukte is.

In juli en augustus kan het, zeker tussen alle hoogbouw in de stad, erg heet worden in Toronto. Gelukkig zijn er voldoende plekken waar je op zoek kunt naar verkoeling, maar daar zul je dan behoorlijk hutje mutje op elkaar liggen. Ga dus buiten het hoogseizoen naar Canada, de beste reisperiode voor Toronto.

beste reisperiode toronto