Vervoer van en naar vliegveld Toronto

vervoer vliegveld torontoAls je na je lange vlucht bent aangekomen op Toronto Pearson International Airport (YYZ) wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je hotel in Toronto toe. De luchthaven ligt ten westen van de stad, in de plaats Mississauga, op zo’n 30 kilometer van Downtown Toronto. De eenvoudigste manier van vervoer van en naar vliegveld Toronto is door een taxi aan te houden. Goedkoop is dat echter niet. Een taxi naar het centrum kost ongeveer 60 CAD. Maar dat bedrag kan in de spits vanwege drukte uiteraard oplopen. In het gunstigste geval bedraagt de reistijd 30 minuten.

Gelukkig zijn er vanaf Toronto Pearson Airport ook goedkopere opties om in het centrum van Toronto te komen. Het openbaar vervoer in Toronto is bovendien goed verzorgd. Je kunt kiezen tussen de express trein en een combinatie van bus en metro.

Express trein Toronto Airport naar centrum

Het vliegveld van Toronto beschikt over een treinstation met een directe verbinding met het centrum van de stad. Hiervoor maak je gebruik van de Union Pearson Express (afgekort UP Express). De treinen vertrekken vanaf UP Express Pearson Station bij Terminal 1. Om het station te vinden volg je eenvoudig de borden ‘Train to City’.

Om in het centrum van Toronto te komen kies je voor eindpunt Union Station. Onderweg stopt de trein nog op 2 andere stations (Weston en Bloor). De reisduur is ongeveer 25 minuten. Op Union Station kun je overstappen op tram, bus, metro en trein.

Tickets trein naar Downtown Toronto

Treintickets kun je eenvoudig in de ticketmachines op UP Express Pearson Station kopen. Liever vooraf al tickets kopen, dan ga je naar de website van UP Express. Een enkele reis kost $12,35. Kinderen tot en met 12 jaar reizen gratis. Reis je met het gezin, dan kun je ook kiezen voor een voordelig Family ticket. Als je in het bezit bent van een PRESTO Ticket, dan bespaar je tot 40%. Lees hier meer over op onze pagina over openbaar vervoer in Toronto.

Bus en metro

Wil je zo goedkoop mogen van vliegveld Toronto naar het centrum? Dan kun je ook kiezen voor de bus en de metro. Vanaf Terminal 1 en 3 stap je in de Express Bus 900. Bij halte Kipling Station kun je overstappen op metro lijn 2 (groene lijn) en bij haltes Spadina en St George kun je overstappen op metrolijn 1 (gele lijn).

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Toronto vind je op de website van Pearson Airport. Daar vind je ook informatie over prive transfers vliegveld Toronto, mocht je liever niet met het openbaar vervoer of een reguliere taxi reizen. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Toronto komt.

trein vliegveld toronto