Fietsen in Toronto: van fietsen huren tot tours

fietsen in torontoFietsen in de grootste en drukste stad van Canada is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar het zal je opvallen dat fietsen in Toronto heel populair en gangbaar is. Datzelfde geldt voor fietsen huren in Toronto.

Het beeld dat Amerikaanse en Canadese steden vooral zijn ingericht voor automobilisten is een beeld dat stamt uit het verleden. Zeker in deze prachtige stad in Ontario. Niet alleen het gebruik van openbaar vervoer wordt erg gestimuleerd, dat geldt ook voor fietshuur in Toronto. Zo zijn er de laatste jaren steeds meer fietspaden aangelegd. En zijn de Toronto Islands zelfs autovrij. Veel veiliger dan in het verleden dus. Bewoners zijn bovendien ook steeds meer gewend geraakt aan fietsen. Als je toch niet helemaal op je gemak bent kun je altijd overwegen een fietshelm te huren.

Fietsen huren in Toronto

In Toronto fietsen huren kan op verschillende plekken. En ook op verschillende manieren. Fietsen in Toronto heeft onder andere sterk aan populariteit gewonnen vanwege het fietsdeelsysteem. Maar ook het aantal fietsverhuur mogelijkheden is de afgelopen jaren toegenomen. Zelfs sommige hotels in Toronto bieden steeds vaker een gratis leenfiets aan tijdens je verblijf.

fiets huren toronto

Zoals gezegd is het dus op steeds meer plekken mogelijk om een fiets te huren in Toronto. Maar waar en bij welke verhuurder? Dat hangt af van wat je wil zien en hoe lang je gebruik wil maken van een fiets. Uiteraard kun je daarnaast ook nog kiezen uit het type fiets, van e-bikes tot mountainbikes. Een fiets huren kan ter plaatse, maar het is handiger om dat vooraf online al te doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Baja Bikes

De beste fietsverhuurder van Toronto is Baja Bikes (i.s.m. Village by the Grange). Deze verhuurder bevindt zich niet ver van Kensington Market en dat biedt meteen een uitstekende mogelijkheid om vanuit deze boeiende wijk de stad verder te verkennen. In deze omgeving zijn bovendien veel fietspaden te vinden.

Bij Baja Bikes kun je hybride fietsen (ook tandems!) met handrem en versnellingen huren. Dat laatste is vooral handig als je ook van plan bent de heuvels op te fietsen. Je kunt minimaal 24 uur gebruik maken van de fietsen, zodat je niet steeds op de tijd hoeft te letten.

Werkwijze: De fietsen huur je online, zodat je zeker weet dat je niet naast een fiets naar keuze grijpt. Je selecteert een datum, het aantal dagen dat je de fiets of fietsen in Toronto wilt huren (van 1 tot 7 dagen) en een aantal extra opties. Zoals een kinderzitje. De fietshuur begint te lopen zodra je bij de verhuurder wegfietst. Na afloop lever je ook hier je fiets weer in.
Prijs: Voor 24 uur betaal je $55 en voor 2 dagen $75. Bekijk alle tarieven.
Reserveren: Boek hier een huurfiets.

Bike Share Toronto

Wil je alleen een fiets huren om van A naar B te komen? Net als veel andere steden in de wereld heeft Toronto ook openbare fietsverhuurstations. In Toronto heet dit zogenaamde bicycle sharing system Bike Share Toronto. De herkenbare groene fietsen staan kriskras door de stad en een fiets huren kan 24 uur per dag, 365 dagen per week.

bike share torontoVoor dit verhuursysteem komt geen personeel te pas. Maar het huren van een fiets is een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt om een fiets van Bike Share Toronto te lenen is een geldige Creditcard.

Werkwijze: Zodra je een verhuurstation van Bike Share Toronto hebt gevonden ga je naar het computerscherm, waar je je persoons- en betaalgegevens invoert. De computer geeft je een code die je vervolgens bij een beschikbare fiets intoetst. Een fiets van Bike Share Toronto kun je vervolgens steeds 30 minuten lenen. De verhuurstations staan verspreid door de hele stad en vaak in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Bij ieder verzamelpunt kun je een fiets halen en terugzetten.
Prijs: Een losse rit van 30 minuten kost $3,25. Voor een Day Pass betaal je slechts $7.
Meer informatie: www.bikesharetoronto.com

Fietstour Toronto met deskundige gids

Wil je wel graag lekker fietsen in Toronto, maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Of wil je tijdens het fietsen graag meer van de stad te weten komen? In dat geval is een fietstour een aanrader. In Toronto kun je een fietstour met een deskundige gids boeken. Samen met deze gids fiets je in ongeveer 3,5 uur langs de belangrijkste highlights van Toronto.

Meer info

Of boek één van de geweldige fietstours langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Toronto via de website Get Your Guide.

Fietsen in Toronto: leuke routes

Dankzij de (deels vrijliggende) fietspaden in Toronto is het heerlijk om lekker de benen los te gooien. Fiets langs Lake Ontario, ga naar de populaire en rustige Toronto Islands of verken Kensington Market. De stad heeft speciaal voor fietsers online een kaart gemaakt waarbij je alle fietspaden en leukste routes kunt bekijken. Stippel dus je favoriete fietsroute in Toronto uit aan de hand van deze kaart met fietspaden in Toronto.