Camper huren Toronto

camper huren torontoCanada leent zich uitstekend voor het maken van een camperreis. In verschillende steden kun je een RV, een zogenaamde ‘recreational vehicle’, ophalen. Ook in Toronto heb je deze mogelijkheid. Vanuit de grootste stad van Canada kun je vervolgens op je gemakje de rest van Canada bewonderen. Of steek in zuidelijke richting de grens over naar de Verenigde Staten. En het grote voordeel: een camper huren Toronto is heel eenvoudig! Toch liever een gedeelte van de reis met een huurauto? Dat kan natuurlijk ook.

Omdat je voor de Canadese douane een vaste verblijfplaats dient op te geven, ook al tijdens de eTA aanvraag, moet je minimaal één nacht van je vakantie in een hotel verblijven. Het handigste is de eerste nacht van de reis, zodat je even kunt bijkomen van de jetlag. Lever je de camper na afloop van je reis elders in Canada in, boek dan minimaal 2 of 3 nachten in een hotel in Toronto. Zodat je genoeg tijd hebt om deze prachtige stad te ontdekken.

Camperhuur in Toronto

toronto camper hurenEr zijn verschillende aanbieders van campers in Toronto. Denk aan leveranciers als Canadream of Cruise Canada. In alle gevallen bevinden de ophaallocaties van de RV’s zich aan de rand van de stad. Dat is een groot voordeel omdat het altijd even wennen is om zo’n gevaarte te rijden. Je ontwijkt daarmee de drukte van de stad. Het nadeel is dat je er niet vanuit je hotel in Downtown naartoe wandelt. Gelukkig bieden vrijwel alle leveranciers haal- en breng services aan tussen je hotel en de pick-up locatie in Toronto. Lees je dus eerst even in voordat je een taxi aanhoudt.

Camper huren Toronto, welk type?

Je hebt besloten het avontuur aan te gaan. Maar dan sta je al snel voor het dilemma over het type camper dat je moet huren. Je zult namelijk zien dat de campers er in vele soorten en maten zijn, met uiteraard variatie in de prijs per camper. Het is aan jou om te bepalen wat je allemaal nodig denkt te hebben tijdens je Canada camperreis. Zo zijn er campers met eigen douche en toilet, maar ook eenvoudige varianten met minder luxe. Daarnaast is de ene camper geschikt voor 2 personen en een andere voor 4 of 6.

Camperreis Toronto en omgeving

Hoe je campervakantie in Canada eruit ziet kun je helemaal zelf bepalen. Dat is het grote voordeel van een camper huren Toronto. Je hebt niet alleen vrijheid in het kiezen van een leuke campground, je kunt tijdens het rondreizen ook zelf kiezen waar en hoe lang je stopt om een foto te maken! Zowel in het geval van een losse camper als tijdens een georganiseerde reis vanuit Toronto. Reis bijvoorbeeld naar de Niagara Falls, steden als Montreal en Ottawa, naar nationale parken of steek de grens met de VS over.

Vraag bij onderstaande specialisten vrijblijvend een offerte aan voor (de tarieven van) camperhuur in Toronto en omgeving.

Travelhome

Travelhome (van ANWB) is dé specialist op het gebied van campervakanties.

Bekijk aanbod

WorldWide Campers

camperreis toronto

WorldWide Campers is een camper specialist, met camperhuur in o.a. Toronto.

Bekijk aanbod

333travel

camper toronto

Vraag bij 333travel vrijblijvend een offerte op voor een camperreis Toronto.

Bekijk aanbod


Nieuwe camper wegbrengen vanuit Toronto

Ga je liever buiten het hoogseizoen op vakantie? Dan kun je ook kiezen voor de zogenaamde wegbrengcampers. Nieuwe campers moeten aan het begin van het seizoen vanuit de fabriek naar de verhuurders worden gebracht. En aan het einde van het seizoen moeten de campers weer worden teruggebracht naar hun oorspronkelijke locatie, omdat mensen de campers op verschillende plekken ophalen en inleveren. Hiervoor wordt geen personeel ingezet, maar toeristen. Voor aantrekkelijke tarieven kun je op die manier een camper van A naar B brengen. Je bent afhankelijk van de locaties, maar bent geheel vrij om je eigen route te bepalen. Zolang je maar op de afgesproken datum aankomt.

Ook Nederlandse touroperators bieden deze re-locations/testdrives aan. Met routes als Toronto-Vancouver of Calgary-Toronto. Voor een wegbrengcamper dien je er vroeg bij zijn. De meeste deals worden rond de zomer bekend gemaakt voor een jaar later. Houd daarom de website van Travelhome.nl goed in de gaten.

Meer info

Tip!

Ga je in de zomer naar Canada op vakantie, huur dan een camper op z’n laatst in januari. En als het kan zelfs uiterlijk in oktober. De grootste vroegboekkortingen vinden op dat moment plaats. De prijzen van campers gaan na januari snel omhoog.