Wijken en buurten in Toronto

Toronto is verdeeld in zoveel buurten en wijken dat het de bijnaam ’the city of neighbourhoods’ heeft gekregen. De stad Toronto bezit meer dan 140 wijken (neighbourhoods). De ene groter dan de andere. De grotere wijken zijn in veel gevallen onderverdeeld in kleinere buurten, waarvan een aantal elkaar overlappen. Als je Toronto bezoekt zul je veruit het grootste deel van deze buurten niet aandoen. Maar een aantal zijn zeker een bezoek waard. We beperken ons op deze pagina daarom tot de leukste wijken van Toronto. Om te overnachten, of voor de highlights.

Leukste wijken Toronto

De meeste toeristen verblijven in Toronto in het centrum van de stad, oftewel Downtown. De leukste buurten bevinden zich dan ook in of net buiten Downtown. Hier bevinden zich de meeste hotels in Toronto. Enkele interessante buurten in dit gebied zijn Old Toronto, Kensington Market, Chinatown, Distillery District en Harbourfront. Hier vind je de populairste bezienswaardigheden van de stad.

Naast bovenstaande stadsdelen zijn er uiteraard nog veel meer leuke wijken in Toronto. Direct aan de rand van Downtown bevinden zich de buurten Yorkville en West Queen West. Hippe buurten met veel leuke cafés en goede restaurants. Wil je het bezoek aan de stad combineren met het groen langs Lake Ontario? Verblijf dan in The Beaches.