Toronto met kinderen: wat doen met het gezin

toronto met kinderenGa je naar Toronto met kinderen? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat je met je kroost in de grootste stad van Canada kan doen. Laten we voorop stellen dat je geen spijt krijgt van een vakantie met kinderen in Toronto. Er zijn namelijk meer dan genoeg leuke bezienswaardigheden in Toronto en dingen om te doen met kids. En hoewel Toronto een wereldstad is, is er op veel plekken rekening gehouden met de kleinsten.

Op deze pagina vind je de beste tips voor activiteiten in Toronto, de do’s en don’ts en de beste hotels om met kinderen in Toronto te verblijven.

Do’s en don’ts met kids in Toronto

Als ouder weet je natuurlijk zelf het beste wat je kinderen aankunnen. Maar de beste tip is: plan niet té veel op een dag. Toronto is een grote stad en zelfs voor volwassenen is het al een hele uitdaging om alles te zien. Laat staan voor de kleinsten. De afstanden zijn over het algemeen groter dan we thuis gewend zijn. Wil je wel alles in de hoofdstad van Ontario zien, plan dan wat extra dagen in. Bovendien kan er nog wel eens een halve dag in het water vallen, gezien het weer in Toronto.

Hoewel de meeste bezienswaardigheden en attracties zich rond Downtown bevinden, moet je voor sommige activiteiten naar andere wijken in Toronto. Het openbaar vervoer in de stad is goed verzorgd, maar desondanks verkijk je je al snel op de afstanden en reistijd. Ook daarom is het verstandig om wat meer speling in te bouwen. Zodat je niet van hoogtepunt naar hoogtepunt hoeft te haasten. Een pluspunt van het ov: kinderen tot en met 12 jaar reizen gratis!

Wat te doen in Toronto met kinderen?

Toronto Islands

Met stip op 1: de Toronto Islands! Het autovrije eiland is namelijk een waar paradijs voor kinderen. Een plek waar je je met het gezin eenvoudig een hele dag kunt vermaken. Ga zwemmen in Lake Ontario, speel in het zand op één van de strandjes, huur fietsen of een kayak, bezoek de kinderboerderij of de attracties in het Centreville Amusement Park. Aan het einde van de dag eet je een hapje in het kindvriendelijke restaurant en vaar je op je gemakje terug naar het vasteland. Lees meer over de Toronto Islands.

kinderen toronto islands

Musea

Toronto barst van de interessante musea. Een aantal daarvan zijn erg leuk voor gezinnen. Denk bijvoorbeeld aan het interactieve Ontario Science Centre. Voor de onderwaterwereld ga je naar Ripley’s Aquarium, het grootste aquarium van Canada met exotische vissen én haaien. In Casa Loma waan je je af en toe in de middeleeuwen. Op het eerste oog zou je het niet zeggen, maar ook het Royal Ontario Museum is leuk voor kinderen. Naast een gigantisch dinosaurus skelet is hier een heel gedeelte voor kinderen ingericht.

CN Tower

Een bezoek aan de CN Tower mag niet ontbreken als je naar Toronto gaat. Ook niet als je met kinderen bent, want ook voor kinderen is het een ware belevenis. Allereerst schiet je met de lift razendsnel omhoog richting 346 meter boven de grond. Daar kun je door een glazen vloer recht naar beneden kijken. Kan het jou niet hoog genoeg? Dan heb je nog een mogelijkheid om naar 447 meter te gaan, waar je vanuit de SkyPod over heel Ontario uitkijkt.

doen met kids in toronto

Toronto Zoo

Willen jouw kinderen niet alleen de onderwaterwereld zien? Ga dan naar Toronto Zoo, één van de grootste en meest diverse dierentuinen in Canada. De dierentuin is gelegen in Scarborough, in het oosten van de stad. De dierentuin is verdeeld in verschillende geografische regio’s die de natuurlijke leefgebieden voor de dieren proberen na te bootsen. Sta oog in oog met onder andere ijsberen, panda’s, giraffen, leeuwen, orang-oetangs en gorilla’s.

Nathan Phillips Square

Nathan Phillips Square is een openbaar plein aan de voet van stadhuis, in het hart van de stad. Het hele jaar zijn hier tal van activiteiten en festivals. Voor jong en oud. In de zomer is er een waterfontein (Splash Pad) op het plein, waar kinderen op warme dagen kunnen spelen en afkoelen. In de winter wordt het plein omgetoverd tot een ijsbaan, ook wel bekend als de ‘Nathan Phillips Square Ice Rink’. Verder bevindt zich een speeltuin naast het plein, die het hele jaar toegankelijk is.

kinderen toronto

Sportwedstrijd

Sport is voor Canadezen een belangrijk onderdeel in het leven. Zo ook voor kinderen. Een sportwedstrijd wordt hier dan ook gezien als een leuke familie-uitje. Sportevenementen bieden vaak veel entertainment naast de wedstrijd zelf. Denk aan mascottes, cheerleaders, maar ook andere vormen van amusement. Met de Toronto Blue Jays (honkbal), Toronto Maple Leafs (ijshockey), Toronto Raptors (basketbal) en Toronto FC (voetbal) zijn er genoeg teams om uit te kiezen!

Kindvriendelijke hotels Toronto

Het aanbod met hotels in Toronto is groot. Dat geldt ook voor het aantal kindvriendelijke hotels in de grootste stad van Canada. Onderstaande familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in de buurt van attracties voor het gezin. Of bekijk alle familiehotels in Toronto en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties. Deze zijn geschikt voor kinderen.

Bekijk alle hotels