Sport in Toronto

In Canada zijn ze helemaal gek van sport en dat geldt ook zeker voor de inwoners van Toronto. Als je deze prachtige stad bezoekt, en je bent in de gelegenheid, dan mag een bezoek aan een sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken. Toronto ademt sport. In de huiskamers en cafes, maar vooral in de stadions. Liever zelf sporten in Toronto? Dat kan natuurlijk ook. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg parken om heerlijk hard te lopen.

Sportwedstrijd in Toronto bezoeken

De stad beschikt over meerdere topteams die uitkomen op het hoogste Noord-Amerikaanse sportniveau. Waaronder met ijshockey, de grootste sport van Canada. De Toronto Maple Leafs spelen hun wedstrijden in de NFL. Ook voor basketbal zit je hier goed. De Toronto Raptors zijn in 2019 zelfs kampioen geworden in de NBA, de beste basketbalcompetitie in de wereld. Het was voor het eerst dat een team buiten de VS kampioen werd in deze competitie. Andere topteams in Toronto zijn Toronto Blue Jays (honkbal) en Toronto FC (voetbal). Met de Toronto Argonauts (Canadian football, vergelijkbaar met American football) en Toronto Rock (lacrosse) kun je ook sporten zien die vooral in Canada populair zijn.

Zelf een sportwedstrijd in Toronto bezoeken? Vanwege de grote stadions is het vrijwel altijd wel mogelijk om een ticket aan te schaffen voor sport in Toronto. Voor populaire tegenstanders moet je er echter vroeg bij zijn. Het is daarom aan te raden om vooraf online al een wedstrijdkaartje te kopen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je verzekerd bent van een plaats.
*Inclusief play-offs aan het einde van het seizoen. De einddatum hangt af van play-off deelname.