Klimaat & weer Toronto

klimaat weer torontoToronto ligt in het zuidoosten van Canada en grenst grotendeels aan het water van Lake Ontario. Dat heeft invloed op het klimaat en weer in Toronto. Met name in de wintermaanden kan het fris zijn in de grootste stad van Canada. Ben je een liefhebber van zon en warmte? Geen probleem. De stad kent gelukkig ook meerdere warme maanden. Bekijk dan ook eerst de beste reistijd voor Toronto als je de stad gaat bezoeken.

Temperatuur Toronto

Zoals gezegd staat het weer in Toronto onder invloed van het grote Ontariomeer. Het warme continentale klimaat in Toronto wordt in grote mate bepaald door de grillen van dit immense meer aan de voet van Canada’s grootste stad. In Toronto kent men vier verschillende seizoenen, met grote temperatuurverschillen. De stad beschikt over warme tot soms zelfs hete zomers, de winters zijn daarentegen guur.

Gelukkig is de stad helemaal ingericht op de uitersten van de seizoenen. Ieder seizoen heeft z’n sterke punten, waardoor je als reiziger het hele jaar uitstekend terecht kunt in Toronto. In de zomer liggen de stranden in en rond de stad overvol, terwijl de Torontonians in de winter juist massaal de ‘ondergrondse stad’ PATH opzoeken. Dit is de gemiddelde temperatuur in Toronto, inclusief de watertemperatuur van Lake Ontario:

temperatuur toronto

Weer Toronto in de lente en zomer

Ga je in de lente of zomer naar Toronto, dan kun je het grootste deel van de dag je jas thuis laten. Met de nadruk op grootste deel, want het Ontariomeer zorgt ervoor dat het in de avonden snel afkoelt. Overdag is het daarentegen heerlijk aangenaam warm. In de lente en zomer schommelt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden, met uitschieters naar boven. De stranden van Toronto zijn in deze maanden dan ook druk bevolkt.

Herfst en winter in Toronto

Als de zomermaanden voorbij zijn maken de inwoners van Toronto zich op voor de koudere maanden. Tussen oktober en april zijn er nog maar weinig dagen dat de thermometer boven de 10 graden uitkomt. De temperatuur in Toronto kan deze maanden zelfs nog wat kouder aanvoelen door de wind vanaf het meer. In de koudste maanden van het jaar, januari en februari, kun je met een beetje geluk zelfs schaatsen op delen van het dichtgevroren Lake Ontario.

Tip!

Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen? Ga dan juist buiten de maanden juli en augustus naar Toronto. De prijzen voor een hotel in Toronto liggen lager. Ook in juni en september zijn de prijzen nog hoog. Buiten deze maanden stunten veel luchtvaartmaatschappijen met goedkope vliegtickets naar Toronto.