Top 10 bezienswaardigheden Toronto

Ga je op reis naar Toronto, dan zul je na afloop zo je persoonlijke favorieten hebben. Maar als je de stad nog nooit eerder hebt bezocht is het handig om wat houvast te hebben. Daarom hebben we voor jou een top 10 bezienswaardigheden Toronto samengesteld. Een gevarieerde lijst met uiteenlopende highlights en dingen om te doen in de grootste stad van Canada. Inclusief een uitstapje die voor iedere reiziger een must see is.

1. CN Tower

highlights toronto canada

Hoe kan het ook anders dan dat we deze lijst met bezienswaardigheden Toronto aftrappen met het letterlijke hoogtepunt van de stad. Want dat is de 553 meter hoge CN Tower. Tot 2007 was dit het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Ga met de lift (gelukkig wel) omhoog en kijk vanaf grote hoogte over de stad. Op 346 meter kun je vanaf een glazen platform recht naar beneden kijken. Op 447 meter biedt SkyPod je het hoogste uitzicht over Ontario.

Lees meer

2. Toronto Islands

Waar de CN Tower je het hoogste uitzicht over de stad biedt, daar moet je voor het mooiste uitzicht over Toronto een stuk met de boot. Want voor de kust van de stad liggen de Toronto Islands. Na een kwartiertje varen uit Downtown Toronto heb je alle drukte van de miljoenenstad achter je gelaten. De eilanden beschikken over meerdere zandstranden, voldoende eetgelegenheden en picknickplaatsen. Daarnaast kun je kano’s en fietsen op Toronto Islands huren.

Lees meer

3. Sportwedstrijd bezoeken

De mensen in Canada zijn helemaal gek van sport. En dus ook in Toronto. Als je in de gelegenheid bent moet je dan ook zeker een sportwedstrijd bezoeken. De stad heeft teams op het hoogste Noord-Amerikaanse sportniveau. De Toronto Raptors zijn in 2019 zelfs nog kampioen geworden in de NBA, de beste basketbalcompetitie in de wereld. Andere topteams: Toronto Maple Leafs (ijshockey), Toronto Blue Jays (honkbal) en Toronto FC (voetbal).

Lees meer

4. Kensington Market

top 10 bezienswaardigheden toronto

Kensington Market is een multiculturele wijk in Toronto, en is onderdeel van Downtown Toronto. In deze gezellige wijk vind je leuke barretjes met live muziek, boetiekjes, kunsthallen, fruitstalletjes, boekhandels en heel veel uitstekende restaurants. Je bent hier aan het juiste adres voor vrijwel iedere keuken. Van Afrikaans en Arabisch, tot Italiaans en Spaans. Ben je liefhebber van Chinees eten? Niet ver van Kensington Market bevindt zich Chinatown.

Lees meer

5. The PATH

De wat? The PATH. Dit staat voor Toronto’s Downtown Pedestrian Walkway en is één van de hoogstandjes van de stad. Hoewel hoogstandje… The PATH is namelijk het (grotendeels) ondergrondse ‘voetgangersnetwerk’ van Toronto. Omdat het in de winter koud kan worden in Ontario is er een complete stad onder de stad gebouwd. Maar liefst 30 kilometer aan gangen verbinden restaurants, winkels en entertainment met elkaar. Ook vind je er shopping mall Eaton Centre.

6. Chinatown

bezienswaardigheden toronto

Chinatown dus. Zojuist al even aangehaald als het gaat om lekker en goedkoop eten. Chinatown ligt net als Kensington Market in het gebied dat tot Downtown wordt gerekend. De Chinatown van Toronto is de één na grootste van Noord-Amerika en wordt gezien als één van de gezelligste ter wereld. Struin langs de typisch Aziatische winkeltjes en wandel over de wekelijkse markten. Het hart van de wijk wordt gevormd rond de doorgaande straat Spadina Avenue.

7. Distillery District

top 10 toronto

De laatste wijk die we in deze top 10 Toronto onder de aandacht brengen is Distillery District. Een gebied waar in de cafes en restaurants whisky en bier de boventoon voeren. Wil je zien hoe bier in Canada gebrouwen wordt? Laat je dan rondleiden in de brouwerij van Steam Whistle Pilsner, gesitueerd in een voormalige locomotievenloods van de Canadese spoorwegen. Bang om deze loods te missen hoef je niet te zijn. Er staat namelijk een reusachtige locomotief voor het pand.

8. Fietsen in Toronto

zien in toronto

We hebben het al even aangehaald bij de Toronto Islands. Het huren van fietsen. Het is opvallend hoeveel fietsers je in een grote stad als Toronto ziet. En niet alleen op de Toronto Islands, waar je heerlijk rustig over vrijliggende fietspaden kunt fietsen langs het water. Ook Downtown Toronto is op veel plekken ingericht om te fietsen. Huur dus een fiets of tandem en verken de stad op je gemak vanaf een tweewieler. PS: kijk wel uit voor de tramrails.

Lees meer

9. Royal Ontario Museum

Toronto barst van de interessante musea. En uiteraard hangt de keuze voor het bezoeken van een museum af van je interesses. Maar we geven graag een tip als het gaat om een prachtig museum. Het Royal Ontario Museum is het grootste museum van Canada en herbergt ontelbare exemplaren van beeldschone kunst. Naast kunst richt dit museum zich verder op wereldculturen en natuurlijke historie. Het hele jaar zijn er wisselende tentoonstellingen in dit bijzondere gebouw.

Lees meer

10. Niagara Falls

bezienswaardigheden vanuit toronto

Op de laatste plaats in deze top 10 bezienswaardigheden Toronto staat niet een hoogtepunt in de stad zelf, maar betreft een uitstapje. En wat voor één. Of twee beter gezegd. De wereldberoemde Niagara Falls op de grens met de Verenigde Staten bevinden zich slechts op 1,5 uur rijden van Toronto. Beschik je niet over een huurauto, dan kun je vanuit Toronto de trein nemen. Erg toeristisch, maar een boottochtje langs de voet van de watervallen is daar een absolute must.

Meer bezienswaardigheden Toronto

Naast bovenstaande top 10 bezienswaardigheden Toronto zijn er uiteraard nog veel meer attracties en hoogtepunten om te bezoeken. Bekijk daarom ook het overzicht met dingen om te doen in Toronto. Met de leukste wijken, de beste plekken om te winkelen, leuke dingen om te doen voor gezinnen met kinderen en de beste musea.