Kensington Market: Toronto’s populairste wijk

kensington market torontoKensington Market is één van de populairste wijken in Toronto om te bezoeken. De wijk ligt direct ten westen van Downtown en telt veel studenten. Dat maakt de wijk levendig en ‘jong’. De grootste attractie van deze compacte wijk? Die vind je gewoon op straat. De gemoedelijke sfeer is namelijk de grootste publiekstrekker van Kensington Market.

Bang zijn dat je verhongert hoeft in deze wijk niet. De geuren komen je vrijwel direct tegemoet als je een stap in de buurt zet. Geuren van over de hele wereld, want de wijk is erg multicultureel. Net als de rest van Toronto overigens. Neem plaats op een terras en even voelt de miljoenenstad Toronto ver weg. Totdat je opstaat en de CN Tower weer boven de huizen ziet uittorenen. Na afloop weet je waarom iedereen van Kensington Market houdt.

Kensington Market bezienswaardigheden

Kensington Market wordt gezien als één van de leukste wijken in Toronto, zo niet de gezelligste. Dat komt door haar artistieke karakter, maar natuurlijk ook door de vele bezienswaardigheden. De wijk beschikt namelijk over een aantal prachtige highlights. Een wandeling door Kensington Market is daarom al een attractie op zich.

Eten en drinken

De culinaire scene in Kensington Market is een wereldreis op zich. Hier kun je in één dag bijna alle smaken van de hele wereld tot je nemen. Populaire eetgelegenheden, zoals Seven Lives Tacos, staan bekend om hun overheerlijke taco’s met verse ingrediënten. Voor de liefhebbers van zoetigheden is er Bunner’s Bakery, een veganistische bakkerij die bekend staat om zijn heerlijke gebak en taarten. Of proef de smaken van het Midden-Oosten bij Rasta Pasta, waar Jamaicaanse en Italiaanse smaken samenkomen. Een biertje drink je bij Kensington Brewing Company. Kensington Market is de plek waar smaakpapillen feestvieren.

kensington market toronto

Food Market

Nog niet genoeg gegeten en gedronken? Ga dan naar de Food Market. Struin tussen de kraampjes met verse producten, exotische kruiden en lokale favorieten. Rube’s Rice betovert met heerlijke risotto, House of Spice verwent met een scala aan kruiden en Carlos’ Fruit Stand biedt een kleurrijke oogst van lokale lekkernijen. Proef de Middellandse Zee bij Jumbo Empanadas of verfris je smaakpapillen met een biologische smoothie bij Essence of Life Organics. De Food Market is niet alleen een winkelparadijs voor verse ingrediënten; het is een culinaire reis die de unieke diversiteit van Kensington Market weerspiegelt.

Winkelen

Kensington Market heeft een overvloed aan boetieks, tweedehands winkels en speciaalzaken die de artistieke kant van de wijk op z’n best weerspiegelen. Ontdek de vintage artikelen bij Courage My Love, waar kleding, sieraden en curiosa uit verschillende tijdperken samenkomen. Voor boeken en tijdschriften moet je bij A Good Read zijn, een charmante boekhandel waar je uren kan rondstruinen. En bij Blue Banana Market vind je lokale ambachten, kunst en unieke cadeauartikelen. Deze winkels zijn slechts een voorproefje van de vele leuke winkeltjes die Kensington Market rijk is.

kensington market winkelen

Live muziek

Kensington Market laat niet alleen je ogen en smaakpapillen dansen, maar ook je oren, dankzij de levendige muziekscene. Wandelend door de wijk hoor je de muziek al van verre. Van dichtbij beleven? Dompel jezelf dan onder in de klanken van liveoptredens op locaties zoals The Supermarket, een gezellig café met intieme concerten, de Poetry Jazz Café waar poëzie en jazz samenkomen, de alternatieve vibe van Handlebar met lokale indie-bands en de eclectische Round Venue die een breed scala aan muziekgenres omarmt.

Kunst op straat

Wanneer je door de kleurrijke straten van Kensington Market wandelt, wandel je min of meer door een openluchtmuseum van creativiteit. De ene straat heeft nog mooiere muurschilderingen dan de ander. Neem bijvoorbeeld de ‘Kensington Market’ muurschildering op de hoek van Baldwin Street en Augusta Avenue. Een andere niet te missen locatie is ‘Pedestrian Sundays’ op Augusta Avenue, waar straatartiesten hun kunst tot leven brengen en bezoekers uitnodigen om mee te doen. Verderop biedt de Bellevue Square Park-muur een canvas voor steeds veranderende graffiti en muurschilderingen. Elk kunstwerk vertelt een verhaal en draagt bij aan de boeiende atmosfeer van Kensington Market.

kensington market wijk toronto

Pedestrian Sunday

De term is al even gevallen: Pedestrian Sunday. Tussen mei en oktober, op de laatste zondag van elke maand, komt de wijk tot leven met dit leuke evenement. Tijdens dit evenement transformeren straten zoals Augusta Avenue, Baldwin Street en Kensington Avenue tot autovrije zones, waar je als bezoeker kunt dwalen tussen handgemaakte kunst, ambachten en diverse lekkernijen. Op Baldwin Street kun je bij de eetkraampjes terecht voor wereldse smaken, terwijl liveoptredens en straatartiesten de wijk laten swingen. Pedestrian Sunday is niet alleen voor toeristen, ook lokale inwoners bevolken deze dagen de straten van Toronto’s leukste wijk!

Hotels in Kensington Market

Ben je op zoek naar een hotel in Toronto en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je rond Kensington Market dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt deze plek tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Toronto. Logischerwijs betaal je voor een hotel in de omgeving van deze wijk wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels rond Kensington Market.

Boek nu