CN Tower in Toronto

cn tower toronto

De CN Tower is een iconische uitkijktoren in het bruisende hart van Toronto en dé attractie van de stad. Met een hoogte van 553 meter was het zelfs lange tijd het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Pas in 2007 raakte het die titel kwijt aan de Burj Khalifa in Dubai.

De bouw van de CN Tower begon in 1973 en werd voltooid in 1976. Het oorspronkelijke doel van de toren was om televisie-uitzendingen te verbeteren en om communicatie over lange afstanden te vergemakkelijken. De toren werd eigendom van Canadian National Railway (CNR), wat de afkorting ‘CN’ verklaart, en werd ontworpen door de Canadese architecten John Andrews, Webb Zerafa, Menkes, Housden en Partners.

Hoewel de CN Tower in Toronto door de jaren heen zijn functies heeft uitgebreid tot toeristische attractie en entertainmentcomplex, vervult het nog steeds de rol van een televisietoren. De toren huisvest verschillende antennes en zendapparatuur voor radio- en televisie-uitzendingen. Het is vandaag de dag een belangrijk knooppunt voor communicatie en het speelt een rol bij het verzenden van signalen voor diverse media-uitzendingen in de regio Toronto en daarbuiten.

Uitkijkpunt CN Tower en EdgeWalk

De oorspronkelijke functie van de CN Tower mag dan gericht zijn op communicatietechnologie, de toren is vooral bekend als toeristische attractie in Toronto en iconisch kenmerk van de skyline van de grootste stad van Canada. Het heeft twee observatiedekken. Vanaf de onderste, op een hoogte van 346 meter, kun je door een glazen vloer recht naar beneden kijken. Het hoogste uitkijkpunt in de CN Tower bevindt zich op 447 meter hoogte. Deze SkyPod biedt adembenemende panoramische uitzichten over Toronto, Lake Ontario en het omliggende landschap. Bij helder weer kun je zelfs de Verenigde Staten zien.

cn tower bezoeken

Eén van de meest opwindende attracties van de CN Tower is de EdgeWalk. Gelegen op een hoogte van 356 meter, is dit ’s werelds hoogste hands-free wandeltocht langs de buitenkant van een gebouw. Waaghalzen kunnen (gezekerd aan een harnas) op een smalle richel rond de toren lopen, met een adembenemend uitzicht op de stad Toronto onder hun voeten.

360 Restaurant

Voor degenen die liever genieten van een rustigere ervaring, is het roterende restaurant op 351 meter hoogte een uitstekende keuze. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten terwijl je langzaam 360 graden ronddraait en geniet van het steeds veranderende uitzicht. Het doet er in totaal 72 minuten over om helemaal rond te draaien. Het restaurant in de CN Tower is populair. Vooraf reserveren wordt dus aangeraden.

cn tower toronto

Tickets kopen

De CN Tower is een populaire attractie. Neem dus ruim te tijd om de uitkijktoren in Toronto te bezoeken. Dat geldt ook voor de wachtrij, die lang kan zijn. Geen zin om in de rij te staan voor het kopen van een toegangsbewijs voor de toren? Er wordt geadviseerd om vooraf online al een ticket te kopen. Of boek een begeleide stadswandeling, inclusief toegang tot het observatiedek van de CN Tower. Een aanrader!

Tickets

Praktische informatie

uitkijkpunt torontoDe CN Tower bezoeken? De enige bezoekersingang en de liften die je razendsnel in 58 seconden naar het uitkijkplatformen, de EdgeWalk, en het 360 Restaurant sturen bevinden zich aan de voet van de toren, aan 290 Bremner Boulevard (de zuidzijde van de toren).

Openingstijden CN Tower
Het gebouw is vrijwel het gehele jaar publiekelijk toegankelijk. De openingstijden voor de observatiedekken zijn van 9:30 tot 21:00 uur. De EdgeWalk en het restaurant hebben afwijkende openingstijden. De actuele tijden voor de toren vind je op cntower.ca.

Hotels CN Tower

Wil je in de buurt van de CN Tower overnachten? De toren staat in het centrum van de stad en in de omgeving van het gebouw zijn dan ook heel veel hotels te vinden. Vanwege de centrale ligging vlakbij populaire attracties betaal je over het algemeen wel wat meer voor een hotel, maar er zijn gelukkig ook genoeg goedkopere opties te vinden als je een kleinere portemonnee hebt. Bekijk alle hotels rond de CN Tower.

Boek nu