Rondreis Toronto-New York: de mooiste route

rondreis toronto new yorkCombineer twee van de grootste steden van het Noord-Amerikaanse continent met elkaar tijdens één rondreis. Een rondreis Toronto New York boeken? Er zijn vanzelfsprekend heel veel routes tussen beide wereldsteden mogelijk. Op deze pagina beschrijven we de mooiste route tussen Toronto en New York, waarbij je onder andere uitstapjes maakt naar de Canadese provincie Quebec en de hoofdstad van de Verenigde Staten!

Hieronder hebben we de mooiste route voor een rondreis van Toronto naar New York voor je uitgeschreven. De route is zowel af te leggen met een huurauto als met een camper. En in plaats van vertrek vanuit Toronto kun je natuurlijk ook kiezen voor New York als startpunt.

Toronto naar New York via Washington en Montréal

De mooiste en tevens populairste rondreis Toronto New York is die in combinatie met de Canadese wereldstad Montréal en de overdonderende Niagara Falls. In de Verenigde Staten mogen het historische Boston, hoofdstad Washington D.C. en Amish Country in Pennsylvania niet ontbreken tijdens de rondreis. Een reis van ongeveer 2.600 kilometer. Deze rondreis is niet alleen geschikt om af te leggen met een huurauto, onderweg zijn ook genoeg kampeerplekken voor een camper te vinden. In het geval van een camper dien je er echter wel rekening mee te houden, dat je veel steden aandoet, en je daardoor vaak buiten de stad moet verblijven.

De rondreis in vogelvlucht

Toronto
Wij beginnen deze voorbeeldroute met Toronto, maar dat kan dus net zo goed New York of één van de andere steden op de route zijn. Hoewel New York meer tot de verbeelding spreekt, is Toronto voor veel mensen het hoogtepunt van de rondreis Toronto New York. De skyline van Toronto is er eentje om de vingers bij af te likken. De ligging aan Lake Ontario doet de rest. In de zomer is een uitstapje naar de Toronto Islands snel gemaakt. Lees snel meer: Wat te doen in Toronto?

toronto

Niagara Falls
De Niagara Falls bevinden zich precies op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Ze worden gezien als één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Koop een ticket voor de boot en vaar vlak langs het donderende geweld. In de omgeving van het plaatsje Niagara-on-the-Lake is voldoende te doen om je één of meerdere dagen te vermaken.

Amish Country en Gettysburg
Pennsylvania staat natuurlijk bekend om de Amish. Bezoek een musea over hun leven en wie weet zie je wel iemand met paard en wagen langsrijden. Daarna door naar het plaatsje Gettysburg, die je normaal gesproken voorbij zou rijden, ware het niet dat hier in 1863 de belangrijkste slag uit de Amerikaanse burgeroorlog heeft plaatsgevonden. Wandel over het slagveld en bezoek het museum en visitor center met wetenswaardigheden over de oorlog.

Washington D.C.
Na Pennsylvania gaat de rondreis Toronto New York verder zuidwaarts, in de richting van Washington D.C., hoofdstad van de Verenigde Staten en thuisbasis van vele iconische gebouwen. Hier zetelt de Amerikaanse regering. Bezoek in ieder geval het Witte Huis, het Capitool, de National Mall, Lincoln Memorial, Washington Monument en het Arlington National Cemetery. Verder bezit de stad een groot aantal interessante musea.

New York
The Big Apple is het hoogtepunt voor veel reizigers tijdens de rondreis Toronto New York. Niet voor niets! Wandelen door New York is een feest der herkenning. Bezoek het Empire State Building, wandel over de Brooklyn Bridge, beklim de Top of the Rock, doe inkopen op 5th Avenue en kom na deze indrukwekkende reis tot rust in Central Park. In New York kun je je met gemak een week vermaken. Ware het niet dat er nog veel meer moois te zien is tijdens de reis.

new york toronto

Boston
Boston is de volgende bestemming tijdens deze rondreis. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zie je nog op veel plekken terug. Ook in de bebouwing. Historische panden staan zij aan zij met moderne hoogbouw. Wil je alle highlights in Boston zien, loop dan de Freedom Trail. Die kun je haast niet missen, want de route wordt door de hele stad door middel van rode stenen aangegeven.

Montréal
Terug naar Canada. Naar de Canadese provincie Quebec om precies te zijn. Rij naar Montréal, de grootste stad van de provincie, en na Toronto de tweede stad van het land. Let op, ze spreken hier Frans, dus dat wordt even schakelen. Bezoek de Mont Royal en ga naar het indrukwekkende Historic District. Vergeleken met de Amerikaanse steden ben je hier letterlijk in een andere wereld gestapt. Hierna rijd je door naar Toronto, waar de rondreis Toronto New York eindigt!

toronto montreal rondreis

Rondreis Toronto-New York boeken

Ben je enthousiast geworden over deze mooie rondreis in het oosten van Canada en de Verenigde Staten? Naast de bezienswaardigheden en plaatsen zoals hierboven beschreven zijn er nog veel meer routes mogelijk tussen Toronto en New York. Er zijn meerdere reisorganisaties die de route (volledig of gedeeltelijk) aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een huurauto in Toronto boeken. Of een camper.

18 dagen | auto

Individuele rondreis per auto van Toronto naar Washington, inclusief een uitstapje naar New York.

Meer info

Op maat | auto

Bovenstaande rondreis maken? Stuur de route naar Tenzing Travel en zij maken een voorstel op maat.

Meer info

8 dagen | auto

toronto new york

Weinig vakantiedagen over? Alleen de wereldsteden New York en Toronto bezoeken kan natuurlijk ook.

Meer info


Boek je je reis liever zelfstandig, vergelijk dan eerst de tarieven van vliegtickets naar Toronto om tot de meest gunstige prijs te komen.

Tip!

Naast de rondreis Toronto New York zijn er nog veel meer prachtige routes mogelijk vanuit de grootste stad van Canada. Wat bijvoorbeeld te denken van een reis van oost naar west. Bekijk onze overige tips voor rondreizen, of ga naar het aanbod van de reisorganisaties.