Toronto Islands

toronto islandsHoewel Toronto over heel veel bezienswaardigheden en prachtige bouwwerken beschikt, worden de Toronto Islands (ook wel Toronto Island Park genoemd) door veel inwoners gezien als het mooiste wat de stad te bieden heeft. De term Islands (met de toevoeging s) doet vermoeden dat het om meerdere eilanden gaat. In de basis is dat ook zo, namelijk 15. Maar omdat ze allemaal met elkaar verbonden zijn wordt het gezien als één eiland. Je zou dus ook kunnen spreken van Toronto Island. Het eiland bevindt zich in Lake Ontario.

De Toronto Islands zijn niet groot. De afstand tussen het ene uiteinde bij Ward’s Island en het andere uiteinde bij Hanlan’s Point bedraagt ongeveer 5 kilometer. Op het eiland zijn daarentegen veel dingen te zien en doen. Attracties en activiteiten voor zowel volwassenen als voor gezinnen die met kinderen in Toronto zijn.

Wat te doen op de Toronto Islands

Centreville Amusement Park

Centreville Amusement Park is één van de populairste hoogtepunten op de eilanden. Dit familievriendelijke pretpark biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder draaimolens, achtbanen, waterglijbanen en een kinderboerderij. Verder kun je er een balletje slaan op de midgetgolfbaan van het park.

toronto islands bezoeken

Stranden

De Toronto Islands hebben verschillende stranden waar je kunt ontspannen. En bovenal kunt ontsnappen aan de drukte van de wereldstad. Ward’s Island Beach (met uitzicht op de stad) en Centre Island Beach zijn de populairste plekken waar je kunt zwemmen, zonnebaden en picknicken. Voor rust ga je naar Gibraltar Point Beach en wie naakt wil zonnen kan terecht op naaktstrand Hanlan’s Point Beach.

toronto islands stranden

Gibraltar Point Lighthouse

Het Gibraltar Point Lighthouse is een historische vuurtoren op de Toronto Islands, die dateert uit 1808 en daarmee één van de oudste vuurtorens aan Lake Ontario is. Je kunt het terrein op je eigen houtje verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van de vuurtoren. De locatie rond de vuurtoren biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving.

vuurtoren toronto islands

Far Enough Farm

Far Enough Farm is een boerderij op de eilanden, waar je dicht bij dieren kunt komen. De kinderboerderij bevindt zich op een rustig deel van de eilanden en is een geweldige plek voor kinderen en dierenliefhebbers om geiten, schapen, varkens, ezels en andere boerderijdieren te zien. Je kunt ze voeren en meer leren over het boerenleven.

Fietsen en wandelen

De autovrije eilanden zijn bij uitstek geschikt om te fietsen of wandelen. De Toronto Islands hebben uitgestrekte groene gebieden en goed aangelegde fiets- en wandelpaden. Hier kun je genieten van de natuur, de weelderige tuinen, mooie picknickplekken en prachtige uitzichten op de skyline van Toronto. Een fiets huren kan op de eilanden zelf.

fietsen op toronto islands

Meer attracties op de Toronto Islands

Naast bovenstaande activiteiten op de Toronto Islands beschikken de eilanden over nog meer attracties. Uiteraard het uitzicht over de skyline van de stad, met als stralend middelpunt de CN Tower. Als je graag actief bezig wilt zijn kun je een kano of kayak huren. Kinderen kunnen dat doen op een afgeschermd meertje. Volwassenen kunnen ook om de eilanden heen varen.

Een andere noemenswaardige attractie op de Toronto Islands is Franklin Children’s Garden, een prachtig ontworpen tuin met doolhof voor kinderen. Een lekker hapje eten of wat drinken kan onder andere in het historische Rectory Café, gelegen op Ward’s Island.

Hoe kom je bij de eilanden?

De Toronto Islands zijn bereikbaar door middel van een ferry, die er ongeveer een kwartier over doet vanuit Downtown Toronto. De veerboten vertrekken vanaf de Jack Layton Ferry Terminal, die zich bevindt op 9 Queens Quay West. Een ticket koop je eenvoudig bij de veerbootterminal op de dag van je bezoek aan de eilanden, op basis van beschikbaarheid. Vooraf online kan uiteraard ook. De ferry stopt meestal op meerdere punten op de eilanden, waaronder Ward’s Island, Centre Island en Hanlan’s Point.

Tip: sightseeing rondvaart

Naast het bezoeken van de eilanden zelf is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1 uur durende rondvaart om de eilanden en door de haven van Toronto. Tijdens een sightseeing rondvaart heb je een schilderachtig uitzicht over de skyline en zie je de eilanden vanuit een andere hoek. De boot vaart naar het historische Hanlan’s Point, de Island Yacht Club en de bossen van de Island Bird and Wildlife Sanctuary. Lees hier meer over de tour.

Boek nu